ЗАЛИШИЛОСЯ МЕНШЕ ДВОХ ДІБ ДО ЗАВЕРШЕННЯ ПРИЙОМУ Е-ЗАЯВ НА ВСТУП ДО ВИШІВ

22 серпня, у суботу о 18:00 завершується прийом електронних заяв вступників на бакалавра та магістра медичного, фармацевтичного, ветеринарного спрямування на базі 11 класів.

Наразі е-заяв зареєстровано близько 900 тисяч та створено майже 190 тис електронних кабінетів.

Вже на наступний день, 23 серпня, усім вступникам необхідно буде перевірити статус своїх заяв у персональному кабінеті. У конкурсному відборі братимуть участь тільки ті заяви, статус яких:

  • «Допущено до конкурсу» – для заяв, що подані на бюджет;
  • «Допущено до конкурсу (навчання за кошти фізичних і юридичних осіб)» – для заяв виключно на контракт.

Якщо до кінця 23 серпня певна заява вступника не матиме такого статусу, то йому треба терміново звернутися до приймальної комісії вишу.

27 серпня вступники дізнаються, чи отримали рекомендацію на навчання на місця державного або регіонального замовлення. Навпроти тієї заяви, за якою буде рекомендація на бюджет, статус зміниться на «Рекомендовано до зарахування».

Важливо, що вступник може отримати лише одну рекомендацію на бюджет. Ті, хто відмовляться від рекомендації або не виконають вимоги до зарахування у визначені терміни, не отримають бюджетне місце 2020 року.

У тих вступників, які не отримають жодної рекомендації на бюджет 27 серпня, статус навпроти всіх заяв залишиться «Допущено до конкурсу». Усі ці заяви автоматично беруть участь у конкурсі на контракт.

У разі отримання рекомендації на контракт напроти таких заяв статус зміниться на: «Рекомендовано до зарахування (навчання за кошти фізичних і юридичних осіб)». Цей статус може з’явитися напроти кількох заяв – тоді вступник має можливість самостійно визначити, яку саме пропозицію обрати.

Строки прийому оригіналів документів на контракт визначає сам ЗВО, але загалом зарахування може тривати до 30 вересня.

Кiлькiсть переглядiв: 149

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.