НАВЧАННЯ ТА ПРОФЕСІЙНИЙ РОЗВИТОК ВЧИТЕЛІВ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ, РОЗРОБКА ПРОФЕСІЙНИХ СТАНДАРТІВ І ОБМІН ДОСВІДОМ – МОН ТА БРИТАНСЬКА РАДА ПІДПИСАЛИ МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ

МОН та Британська Рада підписали меморандум, в якому визначено пріоритети співпраці до 2024 року. Серед них: викладання і вивчення англійської мови, вдосконалення підготовки вчителів англійської мови у вишах, розробка національних професійних стандартів для вчителів іноземної мови та систем оцінювання рівня володіння англійською мовою серед учнів та студентів згідно з рекомендаціями Ради Європи. Документ підписали Міністр освіти і науки України Ганна Новосад та Генеральний директор міжнародної організації “Британська Рада” Кіран Дівейн сьогодні, 20 січня 2020 року, в штаб-квартирі Британської Ради в Лондоні в межах Education World Forum.

“Ми маємо багаторічну та плідну співпрацю з Британською Радою. Підготовка вчителів у межах Нової української школи, підтримка проєктів, які допомагають нашим дітям в неформальних умовах оволодіти англійською, нові підходи до навчання вчителів англійської в університетах, все це – результати нашої спільної роботи. Для нас надзвичайно важливо, що підписаний сьогодні меморандум передбачає подальшу роботу в сферах забезпечення якості освіти, досконалості викладання, створення інклюзивних освітніх програм та в інших пов’язаних напрямках. Я сподіваюсь, що разом ми зможемо здійснити ще багато цікавих та важливих для розвитку освіти проєктів”, – відзначила Ганна Новосад.

Документ також передбачає співпрацю для більшої обізнаності про освітні системи двох країн, обмін досвідом у сфері освітньої політики, створення прямих партнерських зв’язків між університетами, коледжами, школами та іншими освітніми закладами.

Нагадуємо, що Британська Рада брала активну участь у підвищенні кваліфікації вчителів у межах реформи “Нова українська школа”. Зокрема, забезпечила підвищення кваліфікації 17 тис. вчителів англійської мови. Окрім цього, організація підтримує реформу вищої освіти, а також проєкти, спрямовані на зміцнення навичок XXI століття серед викладачів, студентів університетів, коледжів та школярів.

Кiлькiсть переглядiв: 185

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.