ПОПУЛЯРИЗАЦІЯ НАУКИ ТА РОЗВИТОК КУЛЬТУРИ ІННОВАЦІЙ СЕРЕД ШКОЛЯРІВ І СТУДЕНТІВ – МОН ТА INSCIENCE ПІДПИСАЛИ МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ

МОН та громадська організація INSCIENCE спільно працюватимуть над популяризацією науки в Україні, насамперед серед школярів. Відповідний Меморандум підписали Міністр освіти і науки Ганна Новосад і голова ГО Олена Скирта сьогодні, 13 січня 2020 року, в приміщенні МОН.

Зокрема, йдеться про підтримку наукової програми для підлітків «Science Teens Platform», а також проведення різноманітних заходів для мотивування молоді займатися наукою.

«Ми розуміємо, що з боку держави зараз досить мало уваги приділяється популяризації науки, розвитку культури інновацій серед школярів та студентів. При цьому саме їх ми маємо зацікавити вже сьогодні, щоб у майбутньому в Україні з'являлися нові покоління талановитих дослідників, інноваторів, стартаперів. Тому ми вдячні таким громадським організаціям як INSCIENCE за активну роботу в цьому напрямі. Ми обов'язково підтримуватимемо та допомагатимемо розвивати такі ініціативи», – зазначила під час підписання Ганна Новосад.

«Ми у команді INSCIENCE раді, що для науково-популярної програми серед підлітків «Science Teens Platform» та для популяризації науки ми запартнерилися з Міністерством освіти і науки. Тому що проводити таку діяльність в межах екосистеми краще, коли є підтримка держави. Програма «Science Teens Platform» безкоштовна, триватиме до кінця квітня, на лекції та воркшопи можна прийти у Києві. Для українських шкіл ми будемо відцифровувати програму і її можна буде знайти у нас на сайті. Скоро стартує підприємницький напрям, в межах якого підлітки створюватимуть наукоємні проєкти і отримають менторську підтримку», – повідомила Олена Скирта.

Кiлькiсть переглядiв: 176

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.