ВПЕРШЕ УРЯД ВИДІЛИВ КОШТИ НА ОБЛАДНАННЯ ХАРЧОБЛОКІВ У ШКОЛАХ — НА ЦЕ СПРЯМОВАНО 400 МЛН ГРН, — ГАННА НОВОСАД

У 2020 році держава додатково спрямує 400 млн грн на обладнання харчоблоків у школах. Таке рішення було прийнято на засіданні КМУ сьогодні, 27 листопада 2019 року, у приміщенні Будинку Уряду.

“Основа Нової української школи — безпечне освітнє середовище. Сьогодні ми маємо статистику, що впродовж навчання у школі майже на 40% зростає кількість дітей із захворюваннями шлунково-кишкового тракту. Це сигнал для нас, що ми, разом із МОЗ, маємо звернути увагу на здорове харчування у школах. Ці 400 млн грн — наш перший крок у цьому напрямі”, — наголосила Міністр освіти і науки Ганна Новосад.

Ці кошти виділяються на стандартних засадах співфінансування. Так, постанова передбачає, що місцеві органи мають додати до державних коштів свої інвестиції:

  • не менш як 30% суми мають додати м. Київ, міста обласного значення, ОТГ з адміністративним центром у місті обласного значення, а також області;
  • не менш як 10% суми — райони та ОТГ;
  • не менш як 5% суми — села (селища), що мають статус гірських населених пунктів, та населені пункти, розташовані на лінії зіткнення.
Кiлькiсть переглядiв: 192

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.