УРЯД СПРЯМУВАВ 171 МЛН ГРН, ЩОБ ЗАПОБІГТИ ЗАБОРГОВАНОСТІ ВИПЛАТИ ЗАРПЛАТ УЧИТЕЛЯМ

Будь-які затримки зарплати освітянам є неприйнятними, саме тому, щоб запобігти заборгованості, Уряд спрямував 171 млн грн для попередження такої ситуації в окремих місцевостях. Відповідну постанову прийнято на засіданні Уряду сьогодні, 27 листопада 2019 року.

Одна з причин, чому окремим місцевостям може не вистачати коштів на зарплати вчителям, — це практика розрахунку кількості грошей, необхідних на зарплати освітянам, на основі неактуальної статистики. У бюджеті на 2020 рік цю проблему виправили.

“Останні 4 роки наша освітня субвенція розраховувалась на основі застарілої статистики річної давності. Просто раніше фізично на термін підготовки бюджету не було актуальної статистики від закладів. По суті, це означало, що ми не доплачуємо вчителям, адже останні роки у нас активно зростає кількість учнів. У бюджеті на 2020 рік ми це виправили і заклали додаткові 2,2 млрд грн, аби врахувати актуальний контингент”, — відзначила Міністр освіти і науки Ганна Новосад.

Вона додала, що це не єдина причина, через яку виникають загрози заборгованості.

“Здебільшого необхідність таких перерозподілів — результат неефективної мережі шкіл в окремих регіонах. Своєчасна виплата заробітної плати — це надзвичайно важливо, тому ми допомогли місцевим органам уникнути заборгованості. Однак на майбутнє ми маємо системно підійти до вирішення проблеми мережі, щоб таких ситуацій не виникало в принципі”, — підкреслила Міністр.

Кiлькiсть переглядiв: 220

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.